Deze 11 etenswaren kun je nog prima eten wanneer ze over datum zijn

Veel mensen doen er best een beetje spastisch over, de uiterste houdbaarheid van producten. Wanneer de datum op de verpakking in zicht komt wordt een product al van alle kanten bekeken, opzoek naar een droog plekje of gek vlekje. Is dit niet te vinden dan wordt het product eerst nog aan een grondige geurtest onderworpen voordat er voorzichtig een hapje van wordt genomen..

Het is heel handig dat er een uiterste houdbaarheid datum op producten wordt gedrukt. Zo heb je een idee tot wanneer je het product nog veilig kan eten zonder er ziek van te worden. Maar er zijn zat producten die je nog prima kan eten wanneer die gevreesde houdbaarheidsdatum eenmaal is verstreken. Benieuwd welke dit zijn? Wij hebben er 11 voor je op een rij gezet!

1. Melk


Melk is typisch zo’n product wat mensen een dag voor de houdbaarheidsdatum al wantrouwen. Dit is helemaal niet nodig. De datum op melk is een tenminste houdbaar tot datum, dit wil zeggen dat het product tot deze datum van goede kwaliteit is maar niet bedorven! Pas als er echt klonten in de melk zitten is het tijd om hem weg te gooien..

Gepasteuriseerde  melk kan je makkelijk langer bewaren dan de datum op het pak. Hoe kouder je de melk bewaart hoe langer je hem kan gebruiken. Vaak is het achter in je koelkast kouder dan in de deur. Zet je melk dus lekker ver achterin dan hoef je hem niet zo snel weg te gooien!