9 verrassende redenen om elke dag avocado te eten

Avocado’s zijn hip, heel hip. Je kan geen foodblog, dieetplan, sportvoedingsgids of koopboek lezen zonder ze tegen te komen. En dat is niet zonder reden. Deze donkergroene vruchten zijn namelijk enorm gezond, gemakkelijk te combineren en natuurlijk heel erg lekker.

Avocado’s behoren tot meest gezonde vruchten ter wereld. Het is een ware super food. Wist je dat je zelfs de pit van een avocado kan eten? Deze kan je fijnmalen en bijvoorbeeld in een gezonde smoothie verwerken. Zo krijg je werdelijk alle gezonde voedingstoffen van deze power vrucht binnen. Maar wat maakt die avocado nu precies zo gezond?

Avocado’s rijpen binnen 1 à 2 weken na het plukken en zijn zeer rijk aan voedingsstoffen. Metname magnesium, ijzer, zink, mangaan, calcium, natrium, kalium, vitamine B, K, E en C zijn in grote hoeveelheden aanwezig. Ze bevatten meer kalium dan bananen en 23% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid folaat. Dit stofje is belangrijk om je hart gezond te houden en het vermindert het risico op beroertes en andere hart- en vaatziekten.

Benieuwd wat al deze gezonde stofjes verder met jouw lichaam doen? Lees snel verder naar de volgende pagina en ontdek welke verrassende gezondheidsvoordelen een avocado nog meer heeft.

Bekijk Ook