12 verrassende manieren om Vaseline te gebruiken

Laten we eerlijk zijn: Vaseline is waarschijnlijk niet het eerste product waar je aan denkt om in je make-up tas te stoppen. Het is zo’n product wat je vast ergens in een kast hebt slingeren maar je kan je absoluut niet meer herinneren dat je het ooit hebt gekocht..Je gaat er vast vanuit dat Vaseline maar voor een paar dingen werkt, maar Vaseline is één van de goedkoopste beauty producten die er bestaat! Je kan er bijvoorbeeld make-up mee verwijderen maar je kan het bijvoorbeeld ook als een alternatief voor mascara gebruiken! Benieuwd naar de verrassende manieren waarvoor je Vaseline kan gebruiken? Lees dan snel verder!

1. Lipstick

Heb je geen lipstick bij de hand of kan je die perfecte kleur maar niet vinden? Dan kan je met Vaseline je eigen lipstick maken! Mix een beetje oogschaduw door een wat vaseline. Op deze manier kan je zelf de perfect kleur mixen! Je kan ook een beetje Vaseline op je tanden smeren voordat je de lipstick aanbrengt op je lippen. Mocht je een beetje uitschieten en je tanden raken dan voorkom je dat je rondloopt met een rode vlek op je tanden. Dit trucje wordt ook gebruikt bij missverkiezingen.

2. Makeup verwijderen

Wanneer je make-up remover op is kan dit heel vervelend zijn. Gelukkig werkt Vaseline ook heel goed om je make-up te verwijderen. Breng een beetje Vaseline aan op je gezicht en masseer je gezicht voorzichtig met een watje. Alleen nog even schoonspoelen met lauw water en je gezicht is weer make-up vrij! Vaseline werkt niet alleen heel goed om make-up van je gezicht te verwijderen maar ook make-up vlekken uit je kleding! Wrijf wat Vaseline op de vlek en zorgt dat dit goed in de vlek trekt. Wanneer je je kleding uitspoelt met water is de vlek zo verdwenen.

3. Lip en Body Scrub

Met Vaseline als basis kun je heel gemakkelijk zelf een scrub maken. Mix wat kristalsuiker en een beetje vaseline door elkaar en je scrub is al klaar! Deze is perfect om de droge velletjes van je lippen te scrubben zodat je lippen er mooi verzorgd uitzien. In plaats van suiker kan je ook grof zeezout gebruiken, deze scrub is heel geschikt voor de rest van je lichaam!

Lees snel verder op de volgende pagina.