4 simpele tips om ouderdomsvlekken te voorkomen

We worden allemaal elke dag een beetje ouder. Ouder worden is heel mooi maar soms ontstaan er door de leeftijd dingen die we iets minder mooi vinden. Ouderdomsvlekken ook wel levervlekken genoemd bijvoorbeeld zijn niet door iedereen gewenst. Dit is zijn die pigmentvlekken die ontstaan op je handen, armen en gezicht. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om deze vlekjes te voorkomen.

1. Beschermen
Ouderdomsvlekken ontstaan vaak op plekken waar veel zonlicht komt. Zo ontdek je ze vaak het eerst op je handen, armen en gezicht. Wanneer je wil voorkomen dat je ouderdomsvlekken krijgt is het dus belangrijk jezelf te beschermen tegen de zon. Draag dus zo vaak mogelijk zonnebrand met een hoge beschermende factor en ga niet te vaak in de zon zitten.

2. Smeren
Niet alleen is het smeren van zonnebrand heel belangrijk om ouderdomsvlekken te voorkomen ook is het smeren van een goede voedende crème belangrijk. Zo houdt je je huid goed verzorgd en gehydrateerd. Vergeet ook niet om een goede handrem te gebruiken, het liefste met een zonwerende factor.

3. Voeding
Gezonde voeding is natuurlijk altijd belangrijk. Mooi en gezond wordt je nu eenmaal van binnenuit. Om je huid in topconditie te houden is het binnenkrijgen van voldoende antioxidanten belangrijk.

4. Hydrateren
Zorg dat je goed gehydrateerd blijft door voldoende water te drinken. Probeer dagelijks 2 liter te drinken. Ook dit draagt bij een een gezonde huid die minder snel verouderd. Zo voorkom je dat ouderdomsvlekken ontstaan.

Vergeet dit artikel niet te delen met vrienden en familie via Facebook en Pinterest.

Bekijk Ook