Last van muggen en andere insecten? Zet deze planten in je huis!

Hoe mooi de zomer ook is, het grote nadeel van het warme weer zijn toch wel die vervelende muggen. Wanneer je ’s avonds geniet van een barbecue of gezellig borrel op het terras kunnen deze prik beestjes je avond goed verzieken. Het is al helemaal een ramp wanneer je ’s nachts geen oog dicht kan doen die irritante mug maar om je oren blijft zoemen. Gelukkig kan je op een natuurlijke manier muggen en andere insecten uit je buurt houden. Er zijn namelijk bepaalde planten waar deze beestjes liever bij uit de buurt blijven.

1. Citronella gras
Je kent vast wel de citronella kaars. Dit is een veel gebruikt middeltje om muggen op afstand te houden. Deze kaarsen worden van dit gras gemaakt. Je kan dus in plaats van deze kaarsen ook citronella rond je terras planten om muggen op afstand te houden. Het gras doet het ook goed binnenshuis in een pot. Moet je natuurlijk wel van de geur van citronella houden.

2. Munt
Ik ben zelf dol op verse munt thee. Daarom heb ik standaard een munt plantje in mijn keuken staan. Het is dus werkelijk een win win dat deze plant ook nog eens muggen en vliegen op afstand houdt! Je kan munt het beste in een pot planten en niet direct in je tuin omdat deze zich erg snel verspreid en erg lastig is om weer helemaal te verwijderen.

3. Lavendel
De lavendelplant is met zijn paarse kleur niet alleen mooi om te zien, ze ruiken ook nog eens heerlijk. Muggen zijn minder fan van de geur van lavendel. Dit maakt het een perfecte muggen afweerder. De planten zijn goed geschikt voor het warme zomer weer want ze houden van hitte.

Lees snel verder op de volgende pagina.