Last van muggen en andere insecten? Zet deze planten in je huis!

4. Basilicum
De geur van basilicum is niet geliefd bij muggen en vliegen. Deze vermijden dit groene kruid liever. Ben je toch geprikt door een mug dan kan je de beet behandelen door met een blaadje basilicum over de bult te wrijven. Het sap in de plant verlicht de jeuk en zorgt ervoor dat de bult sneller verdwijnt.

5. Petunia’s
De petunia is niet weg te denken uit Nederlandse tuinen. Ze zijn makkelijk in ouderhoud en hebben prachtige gekleurde bloemen. Deze mooie plant wordt ook met een natuurlijke pesticide genoemd. Dit komt omdat deze plant veel verschillende insecten afweert. Zo blijven bladluizen, kevers, sprinkhanen, en randwantsen liever uit de buurt.

6. Oost-Indische kers
Ook de Oost-Indische kers is naar heel mooi om te zien ook een enorm goede partner om insecten bij groente, fruitbomen en andere planten weg te houden. De kers trekt zelf namelijk bladluizen aan. Andere insecten zoals vliegen blijven juist liever uit de buurt van deze plant.

7. Rozemarijn
Rozemarijn is heerlijk over gebakken aardappeltjes of een stukje varkensvlees. Maar dit heerlijke kruid kan nog meer dan je smaakpapillen plezieren. Het houdt muggen op afstand. Het is een stevig kruid en doet het goed in een warm klimaat. Ideaal voor de zomer dus!


Volgende ❯