7 redenen om je schoenen uit te doen in huis

Ik weet niet wat jij normaal vind maar zodra ik thuis kom doe ik mijn schoenen uit. Slofjes aan en gaan. Ben je wel gewend om thuis je schoenen aan te houden? Dan zullen de volgende 7 punten je waarschijnlijk deze eigenschap doen veranderen. Wanneer je thuis je schoenen aanhoudt heeft dit namelijk vervelende gevolgen.

1. Denk om je vloer
Heb je thuis een mooie houten vloer, parket, vloerbedekking of laminaat? Dan wil je dit natuurlijk niet beschadigen. Wanneer je binnen met schoenen aan rond loopt slijt de vloer veel sneller dan wanneer je op je sokken of pantoffels loopt. Draag je graag hoge hakken? Dan moet je al helemaal oppassen!

2. Viezigheid
Wanneer je schoenen met een grof profiel hebt blijft hier vaak genoeg van alles in steken. Dit neem je vervolgens mee naar binnen. Weleens een steentje, sigarettenpeuk of stuk kauwgom gevonden op de grond in je huis? Deze is waarschijnlijk onder je schoen mee naar binnen gelift. bah!

3. Bacteriën
Dat stuk kauwgom en die sigarettenpeuk zijn al vervelend genoeg om terug te vinden in je vloerkleed maar wat dacht je van alle bacteriën die ook mee naar binnen zijn gekomen? Je dan de viezigheid wel weg gooien maar de bacteriën blijven op je vloer achter. Een vies idee wanneer je kinderen rond hebt kruipen of je gevallen koekje van de vloer pakt om lekker verder op te eten.

4. Giftige stoffen
Dit klinkt nogal heftig maar het is zeker iets om bij stil te staan. Natuurlijk is niet alles waar je op straat overheen loopt giftig maar het komt vaker voor dan je zal denken. Wanneer bijvoorbeeld een auto koelvloeistof heeft gelekt op straat en jij loopt hier overheen dan blijven deze stoffen onder je schoenen plakken. Dit neem je vervolgens ook weer mee naar binnen en dit kan schadelijk zijn voor je gezondheid.

5. Denk aan je buren

Heb je onderburen? Dan zullen zij er ook niet heel blij mee zijn wanneer je op je schoenen door het huis loopt. Het geluid van schoenen op een harde vloer klink voor je onderburen enorm onprettig. Ook je buren aan de kant van je trap zullen liever hebben dat je je schoenen uit doet. Hoewel jij gewoon loopt klinkt het voor de buren alsof je vrolijk staat rond te stampen.

6. Gezonde voeten
Het is voor je voeten in de meeste gevallen veel gezonder om niet de hele dag in een paar schoenen te zitten. Schoenen geven je voeten steun waardoor de spieren in je voeten lui kunnen worden. Loop dus thuis lekker op je sokken. Zo train je de spieren in je voeten en krijg je minder snel last van doorzakken en platvoeten.

7. Kom tot rust
Wanneer je thuis je schoenen uit doet heeft dit ook invloed op je geest. Het uittrekken van je schoenen geeft je hersenen het seintje dat de dag voorbij is. Hij om te relaxen dus. Zo creëer je meer rust in je leven.

Hou jij nu nog je schoenen aan in je huis of ga je op zoek naar een lekker paar sloffen? Vergeet dit artikel niet te delen met vrienden en familie via Facebook en Pinterest.