7 tips om artrose te voorkomen en te verlichten

Artrose komt in ons land enorm veel voor. Deze aandoening komt vooral voor bij ouderen en is een slijtageproces van het kraakbeen. Hierdoor wordt bewegen steeds lastiger en pijnlijker. Wanneer je last hebt van pijnlijke gewrichten en moeite met bewegen wil je hier natuurlijk iets tegen doen. In dit artikel ontdek je 7 tips die je zelf gemakkelijk kan toepassen.

Tip 1 – Bewegen
Het is enorm belangrijk om te blijven bewegen. Het is misschien het laatste waar je zin in hebt wanneer je pijnlijke gewrichten hebt, maar het is het waard. Probeer minimaal een half uur per dag te wandelen, zwemmen of fietsen. Hierdoor worden de spieren sterken waardoor er minder druk op de gewrichten komt te staan. Dit verlicht de pijn en maakt bewegen steeds een beetje makkelijker.

Tip 2 – Gezond gewicht
Hoe zwaarder je bent hoe meer druk er op de gewrichten staat. Deze druk zorgt voor slijtage van de gewrichten en meer pijn. Probeer daarom op een gezond gewicht te blijven. Zo voorkom je dat artrose klachten ontstaan of erger worden.

Tip 3 – Let op je voeding
Alleen gezond eten zodat je op een goed gewicht komt is niet het enige wat je qua voeding kan doen om artrose te verlichten en voorkomen. Bepaalde voedingsmiddelen bevatten goede stoffen die artroseklachten kunnen voorkomen en verminderen. Omega3 is zo’n stofje. Dit goede vetzuur vind je met name in vette vis en avocado’s.

Op de volgende pagina ontdek je de volgende 4 tips.