7 verrassende dingen die je met mondwater kan doen

1. Keelpijn
Wanneer je last hebt van keelpijn kan mondwater dankzij de ontsmettende werking helpen. Gorgel met het mondwater achter in je keel zodat de bacteriën die je ziek maken worden gedood. Op deze manier zal de ontsteking in je keel sneller verdwijnen en kunnen de bacteriën je niet opnieuw ziek maken. Ga bij ernstige keelpijn of keelpijn die erg lang aanhoudt altijd even langs je huisarts voor advies.

2. Anti-roos
Heb je last van een jeukende droge hoofdhuid of roos? Heb je voor je gevoel alles al geprobeerd maar niets helpt? Probeer dan eens mondwater! Maak je haar nat en vul een dopje met mondwater. Masseer dit gedurende een minuut goed in op je hoofdhuid en zorg dat je alle plekjes op je hoofd bereikt. Laat het mondwater 15 minuten intrekken en spoel je haar uit. Was daarna je haar met shampoo om de frisse mint lucht in je haar te verminderen. Pas op dat je geen mondwater in je ogen krijgt, dit prinkt namelijk enorm.

3. Voetverzorging
Maak van mondwatereen lekker voeten badje en laat je voeten hier in weken. Dit zorgt niet alleen voor heerlijk ontspannen voeten. Het mondwater pakt ook zwetende stinkvoeten aan en het helpt tegen schimmelnagels en voetschimmel! Allemaal kwaaltjes waar ieder mens zo snel mogelijk vanaf wil. Meng het mondwater met warm water en ontspannen maar!

4. Schoonmaken
Maak je weleens je tandenborstel goed schoon? Waarschijnlijk niet. Toch is het best een vies idee dat je dit zo weinig doet met iets wat je in je mond stopt. De makkelijkste manier om alle schadelijke bacteriën van je tandenborstel te krijgen is door deze een minuut of 10 in een glas met wat mondwater te zetten. De bacteriën worden gedood en dit is een stuk beter voor je gebit.

5. Mooie huid
Omdat mondwater een bacteriedodende werking heeft kan je dit ook gebruiken om je huid te reinigen. Wanneer je veel last hebt van puistjes en onzuiverheden zou je dit eens kunnen proberen. Doe wat mondwater op een watje en wrijf dit zachtjes om je huid. Pas op, het kan best een beetje prikken en doe dit daarom niet te vaak.

6. Anti-geur
Wanneer je knoflook hebt gesneden kunnen je handen behoorlijk stinken. Door je handen te spoelen met mondwater zal die vervelende geur snel verdwijnen. Dit trucje werkt ook bij andere vervelende luchtjes zoals zweetgeur en stinkvoeten.

7. Verminder jeuk
Wanneer je bent geprikt door een mug of in aanraking bent gekomen met brandnetels kan mondwater voor verlichting zorgen. Die vervelende jeukende bultjes zullen een stuk minder kriebelen wanneer je met een watje een beetje mondwater op de bultjes aanbrengt. Mondwater gaat ontstekingen tegen en verlicht zo de jeuk.

Bekijk Ook