7 Verrassende reden waarom je eigenlijk elke dag een glas melk zou moeten drinken

Vroeger kreeg ik van mijn ouders iedere dag een glas melk bij het ontbijt. Ze zeiden dat dit goed was voor kinderen die in de groei zijn omdat je er sterke botten van krijgt. Melk is een bron van goede stoffen, vitamines en mineralen. Ook volwassenen kunnen heel goed elke dag een glas melk drinken. Hou je niet zo van melk? Dan kan je natuurlijk ook verse melk in je koffie doen of chocolademelk drinken. Let an natuurlijk wel op de hoeveelheid suiker.

Hoe gezond een glas melk nu precies is ontdek je hier. Wij hebben namelijk 9 verrassende reden voor je op een rij gezet. Nummer 7 zal je direct overtuigen vandaag nog een glas melk voor jezelf in te schenken.

1. Vitamine D
Tijdens de donkere wintermaanden kan je vaak wel wat extra vitamine D gebruiken. Deze belangrijke vitamine krijg je namelijk binnen via zonlicht. Wanneer de zon minder schijnt, de dagen korter zijn en de lucht grijs zal je soms dus een tekort aan vitamine D hebben. Je kan hiervoor een supplement halen bij de apotheek of drogist maar het is natuurlijk veel gezonder wanneer je dit tekort op een natuurlijke manier oplost. In melk zit ook vitamine D. Drink in de winter dus iedere dag een glas verse melk en je zal veel minder snel een vitamine D tekort hebben.

Op de volgende pagina ontdek je de volgende redenen waarom een glas melk zo gezond is. Lees snel verder.