9 verrassende reden waarom je eigenlijk iedere dag een banaan zou moeten eten

Bananen! Wie is er niet dol op? Ze zijn super handig om als lunch mee te nemen, een bron van goede stoffen en ook nog eens heel erg lekker. De meeste kinderen zijn ook gek op deze gele vrucht. Maar hoe gezond is zo’n banaan nu precies? Wij hebben 9 verrassende reden voor je op een rij gezet om nog net wat vaker een banaan te eten. Nummer 7 Zal je zeker overtuigen vandaag nog een banaan te eten.

1. Gezonde hersen
Bananen maken je ‘slimmer’ en helpen je beter te focussen. Ideaal dus wanneer je een examen of een belangrijk gesprek hebt.

2. Bloedsuikerspiegel
Bananen zijn rijk aan een stofje met de naam pectine. Dit is een soort vezel welke enorm goed is in het reguleren van je bloedsuikerspiegel. Doordat de suiker in je bloed constant blijft zal je minder snel trek hebben. Dit stofje is vooral aanwezig in bananen die niet overrijp zijn. Kies dus een iets wat onrijpe banaan maar natuurlijk niet te groen!

3. Spijsvertering
Bananen bevatten 2 soorten vezels: pectine en zetmeel. Samen zorgen deze vezels ervoor dat je spijsvertering een boost krijgt. Vezels zijn namelijk enorm belangrijk voor gezonde en goed werkende darmen. Zelfmeel voedt de goede bacteriën in je dikke darm waardoor deze effectiever kunnen werken.

Benieuwd wat het eten van bananen verder met jouw lichaam en geest doet? Lees snel verder naar de volgende pagina en ontdek welke verrassende voordelen bananen nog meer hebben.