Aanslag op je douchekop moeilijk schoon te krijgen? Niet meer met deze eenvoudige truc!

Lekker douchen gaat een stuk gemakkelijker en prettiger wanneer de douchekop goed schoon is. De gaatjes van de douchekop kunnen na verloop van tijd namelijk dicht gaan zitten door viezigheid en kalkaanslag. Het resultaat is een deels verstopte douchekop waardoor de straal nog maar gebruik maakt van een aantal gaatjes. Herkenbaar? Dan is het de hoogste tijd om deze eens grondig te reinigen. Maar hoe kan dit het beste doen? Wij hebben het antwoord voor je!

Het goed schoonmaken van de douchekop kan op verschillende mieren. Alleen een doekje over de douche halen is helaas niet voldoende. De viezigheid zit nu eenmaak in de douchekop verborgen waardoor deze verstopt raakt. Tijd om de boel te ontkalken dus.

Dit heb je nodig:
– Emmer, bakje of plastic zak
– Schoonmaakazijn
– Oude tandenborstel
– Zachte doek van bijvoorbeeld microvezel of flanel

Aan de slag:

Stap 1
Verwijder de douchekop. Dit doe je door de douchekop naar links te draaien. Lukt het je niet om de douchekop los te draaien of kan dit niet bij jouw douche? Geen probleem, sla deze stap dan over.

Stap 2
Is het je gelukt de douchekop te verwijderen leg deze dan in de emmer op plastic bak. Kies een bak waar de douchekop precies in past. Zo heb je minder schoonmaakazijn nodig. Is het niet gelukt de douchekop los te maken pak dan de plastic zak erbij.

Lees snel verder op de volgende pagina voor de volgende 5 stappen.