Aanslag op je douchekop moeilijk schoon te krijgen? Niet meer met deze eenvoudige truc!

Stap 3
Vul de emmer of bak met schoonmaakazijn tot deze de douchekop helemaal bedekt. De zuren in de azijn zullen de opgehoopte minerale afzettingen (zoals kalk) in de douchekop doen oplossen.Gebruik je de plastic zak vul deze dan met genoeg schoonmaakazijn zodat de douchekop wederop helemaal ondergedompeld is. Bind de plastic zak vervolgens om de douchekop heen zoals op de afbeelding hier boven. Je kan hiervoor ook een stukje touw of stevig elastiek gebruiken. Gebruik ook een plastic zak die stevig genoeg is om het gewicht van de azijn te houden. Een boterhamzakje is dus geen goed idee.

Stap 4
Laat de douchekop zo een nachtje weken in de azijn. Hoe vuiler de douchekop, hoe langer je hem in de azijn moet te laten liggen. Let wel goed op het materiaal waarvan je douchekop is gemaakt. Als de douchekop gemaakt is van messing, of is afgewerkt met goud of nikkel, haal hem dan na 30 minuten uit de azijn. Het gevaar bestaat dat de zuren deze materialen aantasten. Je kunt de douchekop altijd nog een keer laten weken in de azijn, nadat je hem hebt afgespoeld.

Stap 5:
Haal de douchekop uit de kom of plastic zak en spoel deze vervolgens goed af. Je zal merken dat de stukjes kalk en vettigheid er gemakkelijk af wassen.

Stap 6:
Gebruik voor de overige viezigheid die nog is achtergebleven de tandenborstel. Hiermee kom je gemakkelijk is alle hoeken en gaten. Door de azijn poets je de douchekop zonder veel moeite schoon.

Stap 7
Poets de douchekop op met een zachte doek zodat deze mooi gaat glanzen. Je kunt gebruikmaken van een doek van microvezel of een stuk flanel. Droog de douchekop voorzichtig af met een doek, totdat deze volledig droog is en er geen watervlekken meer zichtbaar zijn.

Draai de douchekop weer vast en ‘klaar is Kees’! Ben je blij met deze tips? Vergeet dit bericht dan niet te delen via Facebook en Pinterest.


Volgende ❯