Bijna alle vrouwen gebruiken hun tampons verkeerd, jij doet dit waarschijnlijk ook fout..

In bijna alle doosjes tampons zit een gebruiksaanwijzing. Heb jij deze weleens gelezen? Ik moet bekennen dit zelf nooit te hebben gedaan. Hoe moeilijk kan het zijn toch? Wanneer je de gebruiksaanwijzing wel leest zullen je waarschijnlijk een aantal dingen opvallen die je al die tijd verkeerd hebt gedaan!

1. Bewaren
Waar bewaar jij het doosje tampons? In de badkamer of op het toilet? Wanneer je deze in de badkamer bewaard kan je beter een andere plek zoeken. Tampon blijven namelijk langer goed wanneer je deze op een droge plek bewaard. De condens van de douche of bad is slecht voor de tampons.

2. Handen wassen
De meesten zullen hun handen wassen nadat ze een tampon hebben ingebracht. Maar wist je dat het nog veel belangrijker is om je handen te wassen voordat je de tampon uit de verpakking haalt en inbrengt? Je wil niet dat er schadelijke bacteriën in de buurt van je intieme delen komt toch?

3. Verschillende soorten en maten
Tampons komen in enorm veel soorten, merken en maten. Gebruik je altijd dezelfde soort en maat tampon? Dan kan je dit voortaan beter niet doen. Wanneer je altijd extra absorberende tampons gebruikt loop je het risico Toxic Shock Syndrome te krijgen. Gebruik dus kleinere en minder absorberende tampons op lichtere dagen zodat je minder risico loopt.

Lees snel verder op de volgende pagina en ontdek welke fouten nog meer vaak gemaakt worden met tampons