Dít gebeurt er als je warm water op een lege maag drinkt

Veel mensen starten de dag met een kop koffie, een glas melk of een kop thee. Anderen hangen even onder de kraan voor een goede slok koud kraan water na het tanden poetsen. Lekker verfrissend en je lijkt er goed wakker van te worden. Maar wist je dat je beter niet kan kiezen voor koud water op een lege maag? Warm water heeft namelijk veel meer gezondheidsvoordelen! Wij hebben er 7 voor je op een rij gezet.

1. Doorbloeding
Allereerst zorgt het drinken van een glas warm water voor een betere bloedsomloop, wat ook een positieve invloed heeft op je spieren en zenuwen. Een goede doorbloeding is van belang voor een goed functionerend lichaam. Je spieren krijgen zo immers meer bloed en kunnen zich daardoor beter ontspannen. Met als bijkomend voordeel dat je minder snel spierpijn krijgt of vermoeid raakt.

2. Spijsvertering
Een goede kop warm water op een lege maag kan je lichaam reinigen van opgehoopte afvalstoffen. Water en andere vloeistoffen stimuleren het spijsverteringsstelsel en helpen ons lichaam voeding beter te verteren. Drink je bij het eten graag een glas koud water? Dan kan je dit beter vervangen voor een glas warm water. Het drinken van koud water doet de olie en de vetten die zich in de voeding bevinden stollen, waardoor de vertering moeilijker zal worden en vet zich zal opstapelen. Door warm water te drinken help je je spijsvertering een handje. Zo worden goede bouwstoffen gemakkelijker opgenomen in het lichaam en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

3. Constipatie
Heb je wel eens last van constipatie of moeite met naar het toilet gaan? Dan is het heel belangrijk om voldoende water te drinken. Constipatie is een teken dat je een vocht tekort hebt. Drink daarom ‘s ochtends voor het ontbijt een groot glas warm water. Het warme water wordt snel door het lichaam opgenomen en zorgt zo direct voor hydraten van het gehele lichaam.

Lees snel verder op de volgende pagina en ontdek wat het drinken van warm water nog meer voor je gezondheid kan doen.