Dít gebeurt er als je warm water op een lege maag drinkt

4. Gewicht
Water werkt over het algemeen erg bevorderend voor het afvallen. Niet alleen werkt water verzadigend, maar water helpt ook bij het verbranden van vet en calorieën. Je geeft ook een boost aan je stofwisseling zonder dat je extra calorieën binnenkrijgt. Start je dag dus met een paar glazen water ook als je aan het afvallen bent.

5. Pijntjes
Warm water kan helpen bij het verlichten van menstruatiepijn tot hoofdpijn. Het warme water heeft bijvoorbeeld een kalmerende en verzachtende werking op de buikspieren.
Of het helpt bij spierkramp; de warme vloeistof verhoogt de bloedtoevoer naar de huid en helpt bij het ontspannen van de verkrampte spieren.

6. Veroudering
Aanwezige toxines in het lichaam kunnen leiden tot een snellere veroudering van de huid. Dat willen we graag voorkomen! Warm water draagt bij aan de reiniging van de toxines in het lichaam. Verder helpt warm water bij het herstellen van de huidcellen, wat leidt tot een verhoging van de elasticiteit van de huid.

7. Weerstand
Ook bij mooi weer kun je een verkoudheid oplopen, inclusief de bijbehorende keelpijn en hoestbuien. Warm water maakt vastzittend slijm los en spoelt het via je slokdarm en je maag weg. Daardoor merk je al snel dat de keelpijn afneemt en kan jij weer lekker door met de dag.

Wist jij dit al? Vergeet dit artikel niet te delen met vrienden en familie via Facebook.


Volgende ❯