Een schone frituur zonder enige moeite!

Bitterbalen, vlammetjes, kroketten, frikadellen, bami schijven, kaassoufflés en natuurlijk patat! Ja wij Nederlanders weten de frituurpan optimaal te gebruiken! We hebben inmiddels een hele snackcultuur gecreëerd met onze Hollandse tapa’s. We trekken geregeld een snack uit de muur maar ook thuis staat de frituur bij de meeste gezinnen iedere week wel een keer te roken. Wie is er niet opgegroeid met zaterdag patatdag?

Nu met de feestdagen zal de frituur waarschijnlijk ook een aantal overuren draaien. Toch wel lekker die klassieke aardappelkroketjes en rustierondjes bij het kerstdiner. Helaas zit er ook een keerzijde aan dit frituur geluk. Die frituurpan moet een keer goed schoongemaakt worden. Dit is ook zo’n klusje wat je liever door een ander laat doen.. Toch is een schone frituurpan enorm belangrijk. Niet alleen smaken je frietjes en kroketten veel lekkerder wanneer deze uit een schone frituurpan komen ook is een vieze frituur brandgevaarlijk. Tijd om te poetsen dus en deze feestdagen met een schone frituur te starten!

Ik zie zelf altijd enorm tegen deze klus op. Inmiddels is er gelukkig al vloeibaar frituurvet wat de klus een stuk makkelijker maakt. Weet jij ook nog hoe het vroeger was met die blokken vet? Verschrikkelijk! Hoe dan ook blijft het een vies en vet klusje. Maar met deze handige tip maak je je frituurpan zonder enige moeite en spetters op je kleding schoon! Op de volgende pagina lees je hoe dit precies werkt.