Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je 1x per week gaat zwemmen

Ben jij een echte waterrat en kan je geen moment wachten om de zee of het zwembad in te duiken? Of ben je meer een vakantie zwemmer en neem je alleen een duik om af te koelen? Wij hebben 9 reden voor je op een rij gezet om nog veel vaker het zwembad in te duiken. Zwemmen is namelijk enorm gezond voor je! Wanneer je deze 9 voordelen van zwemmen weet zal je niet kunnen wachten om je badkleding tevoorschijn te halen.

1. Sterke spieren
Zwemmen is een hele goede manier om je spieren te versterken. Bij de bewegingen die je bij de verschillende soorten zwemtechnieken maakt gebruikt je zo goed als alle spieren in je lichaam. Het maakt niet uit of je de borstcrawl, vlinderslag of schoolslag doet. Je spieren worden flink aan het werk gezet waardoor je sterker wordt.

2. Blijf op gewicht
Zwemmen verbrand meer calorieën dan hardlopen. In plaats van een uur te joggen kan je beter een half uur baantjes trekken. Dit maakt zwemmen een hele goede sport om te beoefenen wanneer je graag wat kilo’s wil afvallen.

3. Anti-stress
In het water komt je geest helemaal tot rust. Het geluid van het water, het gevoel gewichtsloos te zijn. Het is heerlijk om op je rug te drijven en de gedempte geluiden onder water te horen. Dit maakt zwemmen een zeer effectief anti-stress middel. Heb je een drukke week achter de rug en veel aan je hoofd, ga dan lekker naar het zwembad.

Lees snel verder op de volgende pagina en ontdek welke voordelen zwemmen nog meer heeft voor je gezondheid.