Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je vaak zoete aardappels eet

Eet je weleens zoete aardappels? Deze zijn niet alleen lekker maar ook nog eens heel gezond. De zoete aardappel heeft in vergelijking met de normale aardappel veel gezondheidsvoordelen.

1. Verbeterde spijsvertering
Zoete aardappels zijn heel goed voor je spijsvertering. Dit komt doordat ze enorm rijk zijn aan vezels. Hierdoor worden je darmen gestimuleerd wat de spijsvertering bevordert. In verhouding met een gewone aardappel bevatte zoete aardappels 50% meer vezels.

2. Immuunsysteem
Kan je weestand wel een boost gebruiken tijdens deze periode van griep en verkoudheid? Zet dan eens wat vaker zoete aardappels op het menu.

3. Afvallen
Wanneer je wat kilo’s wil verliezen denk je waarschijnlijk dat je beter geen aardappels kan eten. Toch is de zoete aardappel juist een hele goede keus om aan je dieet toe te voegen. Dankzij de lage hoeveelheid suiker en hoge concentratie vezels zorgt dit voor een gebalanceerde bloedsuikerspiegel. Zo heb je minder snel zin om te snoepen of te snacken.

4. Ontstekingsremmend
Zoete aardappels hebben een ontstekingsremmende werking. Een soort natuurlijke paracetamol dus.

5. Gezonde botten
Zoete aardappels zijn heel goed voor sterke gezonde botten. Dit komt doordat ze een bron zijn van vitamine D en calcium. Beide enorm belangrijk voor het behoud van sterke botten. Er zit in zoete aardalles 3 keer zoveel calcium als in gewone aardappels.

6. Anti-stress en lekker slapen
Lekker slapen vanavond? Eet dan zoete aardappels als dinner. Deze werken namelijk stress verlagend en bevorderen een goede nachtrust.

7. Mooie huid
Vitamine A zorgt voor je huid en ogen. Vitamine A is nodig voor de aanmaak van cellen en de weefselstructuur van de huid. Enorm belangrijk dus voor een mooie gezonde huid. En laat zoete aardappel nu een grote hoeveelheid vitamine A bevatten. Er zit bijna 1000 keer zoveel vitamine A in een zoete aardappel dan in een gewone.

Bekijk Ook