Hoe weet je of je een blindedarmontsteking hebt? Dit zijn 10 de symptomen

Iedereen heeft er één, een blinde darm. Eigenlijk doet dit ding helemaal niets en kun je het prima missen. Het is wel mogelijk dat je blindedarm op een gegeven moment ontstoken raakt. Een blindedarmontsteking is behoorlijk ernstig. In bijna alle gevallen moet de blindedarm operatief worden verwijdert omdat de ontsteking je anders fataal kan worden! Het is daarom van groot belang dat je op tijd herkent wat er aan de hand is.

Maar waar moet je nu precies op letten en wat zijn de symptomen van een blindedarmontsteking? Wij hebben de meest voorkomende symptomen op een rij gezet. Laten we hopen dat je er nooit mee te maken krijgt maar mocht het je toch gebeuren dan weet je na het lezen van deze lijst waar je op moet letten. Wanneer je vermoedt een blindedarmontsteking te hebben ga dan altijd langs een arts voor advies!

1. Pijn rond de navel

Hoewel je blindedarm aan de lagere rechterkant van je buik zit begint de pijn vaak rond je navel. Dit is een van de eerste tekenen van een blindedarm ontsteking. Het is constante pijn die erger wordt wanneer je beweegt. Neemt de pijn toe wanneer je met de auto over een hobbel rijdt? Dan is dit mogelijk een eerste waarschuwing dat je blindedarm is ontstoken.

Deze pijn doet zich vaak anders voor bij jonge kinderen en zwangere vrouwen. Zij ervaren deze pijn minder vaak rond de navel maar op andere plekken van de buik.