Hoe weet je of je een blindedarmontsteking hebt? Dit zijn 10 de symptomen

2. Verminderde eetlust


Nog voordat je pijn in je buik krijgt kan je al merken dat je minder zin hebt in eten. Dit is natuurlijk een symptoom wat op veel verschillende aandoeningen kan wijzen. Trek dus niet direct te conclusie dat je een blindedarm ontsteking hebt. Wanneer de klachten na twee dagen nog steeds aanhouden of erger worden is er misschien wel sprake van een blindedarm ontsteking.

Zorg in ieder geval dat je wel voldoende drinkt om uitdroging tegen te gaan. Mocht je naast een verminderde eetlust nog andere symptomen uit deze lijst waarnemen ga dan langs een arts.

3. Koorts en koude rillingen


Zo goed als iedereen die een blindedarmontsteking heeft zal ook koorts of lichte verhoging hebben. De symptomen van een blindedarmontsteking lijken erg op die van koorts. Denk aan lichte koorts, koude rillingen, en bibberen. Wanneer je maagpijn hebt en een koorts van onder de 38 graden is dit waarschijnlijk niet iets om je zorgen om te maken. Waarschijnlijk heb je gewoon een griepje. Maar als je een koorts hebt van boven de 39.5 graden en je maag doet ernstig genoeg pijn dat je niet rechtop kan staan – dan kan het een blindedarmontsteking zijn.