Dit is de top 10 duurste parfums ter wereld!

Wanneer we het hebben over dure parfums zullen de meeste mensen denken aan merken zoals Chanel en Dior. Een Dior parfum kan zo honderd euro kosten! Maar deze zijn een koopje vergeleken bij de top 10 die wij hier onder voor je op een rijtje hebben gezet. Het zal je verbazen hoe duur de meest kostbare parfum ter wereld is! Deze parfums zijn alleen betaalbaar voor de rijkste mensen ter wereld. Wie zal het ze kwalijk nemen? Parfums zijn een statussymbool en een onderdeel van je image. Wanneer je je in de rijkste kringen op onze planeet begeeft moet je wel een exclusieve en unieke geur dragen om je image compleet te maken. Deze parfums zijn zo prijzig omdat alleen de beste en meest bijzondere ingrediënten worden gebruikt. Speciaal gekweekte rozen in Franse aarde, extreem hete pepers, mirre uit Egypte? Het is allemaal geen probleem. De verpakkingen van deze luchtjes zijn ook al ware kunstwerkjes. In sommige gevallen versierd met goud en diamanten!

10. Henry Jacques Oudh Imperial – €2.114 per 30 ml

henry-jacques-oudh-imperial

Dit parfum moet het niet hebben van dure ingrediënten of een gouden verpakking. Nee, het is zo prijzig omdat het extreem exclusief is. Dit parfum van Henry Jacques komt uit zijn eerste collectie en is een ware klassieker. Hij gebruikt altijd ingrediënten van de hoogste kwaliteit om zo een uitzonderlijk puur en sterk parfum te creëren. Dit unieke parfum ruimt naar argahout (hars achtig harthout), geraniums en leer. Je herkent ook tonen van patchoeli, amber en vanille.

9. Lalique for Bentley – €2.530 per 30 ml

bentley

Wanneer je een Bently door de straat ziet rijden hangt hier altijd een walm van luxe en decadentie omheen. Mensen die zich zo’n mooie auto kunnen veroorloven zullen ook geen goedkoop parfummetje van de Douglas of IC Paris dragen. Nee, dit zijn de mensen die parfums uit deze lijst dragen. Misschien wel matchende bij hun auto dit parfum. Dit parfum is gemaakt met de Bently als inspiratie. Het flesje heeft dan ook niet voor niets de vliegende B als dop. Dit parfum is een echt collector’s item en wordt niet meer gemaakt. Schijnbaar ruikt rijden in een Bently naar blauwe lis wortel, wit cederhout, papyrus, amber en musk.

8. Clive Christian 1872 – €2.564 per 30 ml

clive

Dit parfum komt in twee versies, voor mannen of voor vrouwen. De geuren zijn gemaakt door Geza Schoen, een van de beste parfum ontwerpers ter wereld. Het flesje is gemaakt van kristal en is versierd met een 1.3 karaat diamant. Het mannen parfum ruikt naar citrus en rijke specerijen. Geuren van grapefruit, limoen, en mandarijn worden vergezeld door cederhout, amper, salie en musk. De vrouwen versie ruikt naar mos, hout en bloemen. Fruit zoals ananas, citroen en bosbessen gaan heel goed samen met de geur van rozen, jasmijn en orchidee. Klinkt heerlijk als je het mij vraagt. Ik krijg er bijna honger van.

7. Xerjoff Kampuchea Noire Attar Oil – €3.035 per 30 ml

noir-oil

In 2003 richtte Sergio Momo het Italiaanse met Xerjoff op wat het een relatief jong bedrijf maakt in de parfum business. Dit parfum is uniek omdat het voor 100% uit puur parfum bestaat. Het is een geur voor zowel mannen als vrouwen. In dit flesje zit slecht 10 ml. Zuinig aan doen dus! Het parfum ruikt naar houtsnippers. De ingrediënten komen speciaal uit een klein gebied in het noorden van India. Nergens ander ter wereld komen de bomen voor waar dit parfum van wordt gemaakt. Een unieke geur dus!

6. Chanel Grand Extrait – €3.915 per 30 ml

chanel

Chanel no.5 is het bekendste en meer verkochte parfum. Gabrielle Coco Chanel bracht het parfum op 5 mei 1921 op de markt omdat ze geloofde dat het getal 5 geluk bracht. Of het door nummer 5 komt weten we niet, maar het parfum is een enorm succes.De Grand Extrait is de meest zeldzame en meest pure vorm van Chanel no.5 ter wereld. Er worden rozen en jasmijn gebruikt die speciaal voor Chanel in Frankrijk worden gekweekt op geheime velden. Nog ieder jaar worden enkele flesjes van dit parfum gemaakt. Stiekem zou ik er wel 1 willen hebben. Nog even sparen dus..

5. Caron Poivre – €4.102 per 30 ml

caron-poivre

De meeste mensen moeten als ze peper ruiken niezen, krijgen traanogen of harten spontaan in hoesten uit. Toch is het Michel Morsetti gelukt een parfum te maken van hete pepers. Dit parfum heeft een explosieve geur van peper gemengd met bloemen en houttonen. Sinds Caron pooier in 1954 op de markt kwam is het altijd één van de meest unieke geuren geweest. Ter eren van de 50e verjaardag van het parfum is deze speciale editie in porseleinen verpakking gemaakt. Het kost 5 uur handwerk om 1 verpakking te maken. Van dit parfum zijn slechts 300 exemplaren gemaakt. Ieder flesje bevat maar 7.5 ml.

4. Baccarat Les Larmes Sacrees de Thebes – €6.339 per 30 ml

baccarat

Ben je bereidt zo diep in je portemonnee te tasten voor dit parfum? Dit parfum is prijzig door het parfum zelf en de verpakking waarin het komt. Baccarat is een luxueuze kristal producent en één van de beste in het ontwerpen en maken van exclusieve flessen. In 1998 lanceert het bedrijf 3 eigen parfums waarvan maar enkele flesjes zijn gemaakt. Naast het parfum krijg je natuurlijk ook nog een prachtige verpakking. Het flesje is gemaakt van kristal en ingelegd met wit gouden versieringen. Het parfum heeft een Egyptisch thema en ruikt naar een mengsel van amber, jasmijn, rozen, mirre en kardemom om de geur van het midden oosten te vangen.

3. Clive Christian No.1 Imperial Majesty Perfume – €11.859 per 30 ml

clive-christian-no1

Het is maar de vraag of je een flesje van dit parfum kan bemachtigen. Er zijn er namelijk maar 10 van gemaakt! De Britse ontwerper Clive bracht dit parfum 14 jaar geleden op de markt. Het kistallen flesje is versierd met goud en diamanten wat de prijs natuurlijk ook ten goede komt. Benieuwd waar dit parfum naar ruikt? Het schijnt bijzonder uniek te zijn waarbij de nadruk wordt gelegd op een mengsel van jasmijn, kaneel en diverse citrusvruchten.

2.Clive Christian No. 1 Passant Guardant – €163.134 per 30 ml

luxury-resources

Het parfum is ontwikkeld ter ere van de opening van de Salon de Parfum Boutique van het warenhuis Harrods in Londen. Parfumeur Clive Christian maakte daarom deze speciale versie van zijn parfum no. 1. Dit is het meest geconcentreerde parfum wat ooit gemaakt is. De geur zit verpakt in een kristallen fles die bezet is met 24 karaat goud en 2.000 diamanten. Van 2005 tot 2011 was dit parfum het duurste parfum ter wereld. Die eer gaat nu naar de nummer 1 in deze lijst.

1. DKNY Golden Delicious Million Dollar Fragrance – €274.174 per 30 ml

dkny-golden-delicious-million-dollar-fragrance-bottle

Wil je inplaats van een dure auto, boot of huis graag een parfum kopen of cadeau doen? Dan is de nummer 1 in de lijst een hele goede optie. Voor ruim een kwart miljoen euro ben je al de trotse eigenaar van een flesje. In 2011 stootte dit parfum Clive Christian No 1. van de troon en werd dit het duurste parfum ter wereld. DKNY werkte samen met verschillende mensen die dit parfum samen tot een waar meesterwerk wisten te maken. Diamanten koning Martin Katz maakte de oogverblindende verpakking van (daar gaan we) 14 karaat geel en wit goud, 183 saffieren, 2700 witte diamanten, een 1.6 karaat turquoise paraba toermalijn uit Brazilië, een 7.18 karaat ovale Cabochon saffier uit Sri Lanka, 15 prachtige rosé diamanten uit Australië, 4 roos geslepen stenen, een 3.07 karaat ovaal geslepen robijn, een 4.03 karaat peer geslepen steen, en een 2.43 karaat compleet heldere gele Canary.

Helemaal niet gek dat aan dit parfum een prijskaartje hangt waar de meeste mensen van schrikken. Er is maar 1 flesje gemaakt en dit heeft 1500 manuren gekost! Wanneer iemand dit parfum koopt zal de opbrengst worden gedoneerd aan een organisatie tegen honger.