Opgelet: Deze 7 signalen kunnen wijzen op diabetes

Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. Mensen met diabetes zijn niet meer in staat om het hormoon insuline aan te maken. Hierdoor stapelt de suiker zich op in het bloed. Omdat deze suiker nu niet meer door je lichaam als energie kan worden gebruikt ontstaan er verschillende symptomen. Hoe herken je nu of je diabetes hebt? Lees hieronder 7 veelvoorkomende waarschuwingssignalen die je lichaam je geeft.

1. Vaak dorst
Op een warme dag, na een flinke sport sessie of na een avondje doorhalen sta je er waarschijnlijk niet van te kijken als je een beetje dorstig bent. Hoewel genoeg drinken altijd belangrijk is, heb je in deze gecallen geen reden om je zorgen te maken. Maar wanneer je merkt dat je vaak dorst hebt zonder dat hier een reden voor is kan dit een teken zijn dat er iets aan de hand is. Wanneer je diabetes hebt wordt de suiker in je bloed niet meer afgeborken. Deze suiker trekt vorcht aan waardoor je meer dorst hebt.

2. Plassen
Veel plassen en vaak dorst hangt natuurlijk samen. Als je meer drinkt zal je ook vaker plassen. Toch is dit bij diabetes niet nodig. Doordat er meer glucose in je bloed zit wat dus water aantrekt zullen je nieren veel meer vocht doorlaten dan normaal. Dit resulteert in vaker en meer plassen.


Op de volgende pagina ontdek je de volgende 5 waarschuwings signalen die je lichaam je geeft wanneer je te maken hebt met diabetes.

Bekijk Ook