Ze maakte een simpele fout in de keuken waardoor haar hele familie overleed..

Wij Nederlanders zijn er dol op: aardappels. Er is geen stamppot waar ze niet in zitten en ook de patat is in ons land niet aan te slepen. Wie wordt er niet gelukkig van een patatje oorlog of een boerenkoolstamppot met rookworst? Aardappels zijn niet uit de Nederlandse keuken weg te denken.

Aardappels zijn niet alleen heel lekker en veelzijdig, ze zijn ook heel gezond. Vooral in de schil zitten enorm veel vitamine en goede voedingsstoffen. Toch is de aardappel niet zo onschuldig als deze eruit ziet. De 8 jarige Maria Chelysheva uit Rusland verloor in 2014 haar ouders, broertje en oma door een gevaar wat iedere aardappel in zich meedraagt.

De vader van Maria gaat op een dag naar de kelder om daar de aardappels voor het avondeten te halen. Hij zal nooit meer terug komen… De moeder van Maria vraagt zich af waar haar man blijft en gaat ook de kelder in. Ook zij komt nooit meer terug. Hetzelfde gebeurt met het broertje en de oma van Maria. Wanneer Maria ook de kelder in gaat om te kijken waar haar familie blijft treft ze haar ouders, broertje en oma dood aan in de kleder..

Wat is hier in hemelsnaam gebeurt?! Op de volgende pagina lees je waardoor de hele familie van Maria om het leven kwam.