13 verrassende manieren om VapoRub te gebruiken

Iedereen heeft wel eens van VapoRub gehoord. Het is dat sterk naar pepermunt ruikende spulletje wat je moeder vroeger op je rug smeerde wanneer je verkouden was. Wat je waarschijnlijk niet wist is dat VapoRub op veel verschillende manieren kan worden gebruikt en voor nog veel meer nuttig is dan alleen verlichting bij verkoudheid. Zo kan het je bijvoorbeeld van een vervelende hoofdpijn afhelpen en kan je er zelfs je hond mee trainen! Benieuwd waar je VapoRub allemaal voor kan gebruiken? Lees dan snel verder en laat je verbazen door de 13 manieren die wij hier voor je hebben opgesomd!

1. Hoest verlichter

Dit is de bekendste manier om VapoRub te gebruiken. Wanneer je een hardnekkige hoest hebt is dit heel vervelend en soms ook pijnlijk. Hoestdrank is een heel goed medicijn wanneer je van je hoest af wil komen. Maar wat als er een manier is waarbij je ook van je hoest af komt zonder dat je die vies smakende hoestdrank hoeft te drinken? Smeer wat VapoRub op je borst en je hoest zal voor je het weet verdwenen zijn! Als je niet houdt van de geur van VapoRub kan je het ook op je voeten smeren en je sokken aantrekken voor hetzelfde effect.

2. Voet verzorging

Wanneer je voelt dat je voeten erg droog zijn is er een hele makkelijke manier om ze weer soepel en zacht te maken zonder voetcrème te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is VapoRub. Voordat je naar bed gaat smeer je je voeten in met VapoRub. Laat dit een nachtje intrekken en de volgende ochtend voelen je voeten weer heerlijk zacht aan. Voor het beste resultaat worden dikke sokken aangeraden.

3. Spierpijn verlichter

Hoewel het op het etiket staat weten niet veel mensen van deze volgende geweldige manier om VapoRub te gebruiken. VapoRub helpt met het stimuleren van de doorbloeding van het gebied wat je insmeert. Dit is de reden dat het kan helpen bij pijnlijke spieren. Je hoeft niet eens veel te gebruiken. Wanneer je de spierpijn op voelt komen breng dan een klein beetje VapoRub aan op de huid en de spierpijn zal snel verdwenen zijn!

4. Verkoeling bij brandwonden

Brandwonden zijn heel erg pijnlijk. Iedere keer dat je de verbrande huid aanraakt komt de pijn terug. Er zijn verschillende producten verkrijgbaar die de pijn bij een brandwond verlichten maar niet iedereen heeft dit altijd in huis. VapoRub werkt even goed! Koel een brandwond wel altijd eerst goed onder de kraan! Smeer daarna een beetje VapoRub op de plek. Dit heeft een verkoelend effect en zorgt dat je eerder van de pijn af bent.

5. Verlichting bij hoofdpijn

Wanneer je hoofdpijn hebt wil je hier zo snel mogelijk vanaf. Veel mensen houden er niet van om pijnstillers te slikken en blijven daardoor lang last houden van de hoofdpijn. Als je een manier zoekt om je hoofdpijn te verlichten zonder dat je hiervoor medicijnen hoeft te slikken pak dan de VapoRub erbij. Breng een klein beetje aan op je voorhoofd en op beide slapen. Dit zal helpen bij de pijnverlichting doordat de druk in je hoofd afneemt.

6. Muggen op afstand houden

Bijna niemand heeft de mug als lievelingsdier. De meeste mensen hebben een gloeiende hekel aan deze prikkende insecten. Gelukkig hebben muggen an andere insecten een hekel aan de geur van VapoRub. Breng het dus aan op je huid en er zal geen mug bij je in de buurt komen.

7. Jeuk verminderen

De sterke pepermunt geur van VapoRup komt doordat de crème menthol bevat. Dit is een ingrediënt met een koelende werking en kan daardoor heel goed jeuk verlichten. Voordat je je dus volgende keer open krabt breng een beetje VapoRub aan op de jeukende huid. Het werkt in een paar seconden! Dit is ook heel handig wanneer je vergeten bent VapoRub aan te brengen toen je op een warme zomeravond in de thuis zat. Het resultaat is een mooie verzameling muggenbulten. Deze jeuken enorm! Breng daarom VapoRub aan op de bulten en de jeuk verdwijnt. Omdat je niet krabt zullen de muggenbulten ook veel sneller verdwijnen.

8. Ontsmettingsmiddel

Sneetje en brandwonden kunnen erg pijnlijk zijn. Het laatste wat je wil is dat een wondje gaat ontsteken. Maar wat als je geen ontsmettingsmiddel in de buurt hebt? Dan kan je ook VapoRub gebruiken! Zoals eerder verteld stimuleert VapoRub de doorbloeding. Smeer een beetje VapoRub op de beschadigde plek. Dit zorgt ervoor dat een wondje sneller geneest en voorkomt infecties.

9. Middel tegen schimmelnagels

De meeste mensen krijgen er ooit een keer in hun leven mee te maken, een schimmelnagel. Het is iets wat je gewoonweg niet kan voorkomen. Er zijn een hele hoop verschillende middeltjes te krijgen die je van een schimmelnagel af helpen. VapoRub werkt net zo goed! Smeer een beetje VapoRub op je nagel gedurende 2 weken. Op deze manier ben je binnen 2 weken van die vervelende schimmelnagel af! Het kan gebeuren dat je nagel verkleurd. Dit duurt meestal maar even en is niet iets om je zorgen over te maken. Het is slechts tijdelijk.

10. Voorkomt droge lippen

Als je net als ik iedere keer je lippenbalsem vergeet wellicht is het dan handig om te weten dat VapoRub ook heel goed helpt bij droge lippen. VapoRub werkt op precies dezelfde manier als een lippenbalsem en zorgt voor mooie verzorgde lippen.

11. Helpt je humidifier

Sommige mensen hebben een humidifier in huis om de perfecte luchtvochtigheid in huis te krijgen. Dit kan goed zijn voor je gezondheid en zorgt voor een aangenaam klimaat. VapoRub kan de werking van je humidifier verbeteren. VapoRub voorkomt ook dat je machine verstopt raakt. Wanneer je VapoRub aan je humidifier toevoegt heeft dit dus een dubbele werking! Doe dit alleen wanneer je humidifier een speciaal bakje voor aroma’s heeft. Anders kan je je humidifier beschadigen.

12. Helpt tegen pukkeltjes en onzuiverheden

Wanneer je last heb van pukkeltjes of andere onzuiverheden op je huis heb je waarschijnlijk al honderden middeltjes gebruikt om hier vanaf te komen. Deze middeltjes zijn vaak erg prijzig en werken lang niet altijd. Wanneer je voelt dat een puistje begint op te komen, steek hier dan een stokje voor door een beetje VapoRub op de huid te smeren. De menthol zogt ervoor dat je huid weer tot rust komt en onzuiverheden verdwijnen.

13. Train je huisdieren

Honden en Katten zijn ook niet zo gesteld op de geur van VapoRub. Sterker nog, ze hebben er een hekel aan! Het zijn dus niet alleen muggen die liever een blokje om gaan. Wanneer je wil dat de kat niet aan je mooie bankstel krabt, zorg dan dat de geur van VapoRub om je bank hangt. Let wel op, want wanneer je hond of kat VapoRub inslikt kan dit gevaarlijk voor ze zijn!

Bekijk Ook