Voer deze 11 voedingsmiddelen NOOIT aan je hond!

Ze zijn super lief en knuffelbaar, je kan er mee spelen en ze helpen mensen met allerlei klusjes. De hond is niet voor niets de beste vriend van de mens. We willen onze trouwe viervoeters daarom zo goed mogelijk verzorgen en verwennen zodat ze maar lang bij ons mogen blijven.

Maar je moet wel opletten wat je allemaal aan je hond voert want niet al het voedsel wat voor ons goed is, is ook goed voor je hond. Er zijn zelfs voedingsmiddelen die dodelijk zijn voor honden of die ze ernstig ziek kunnen maken. Lees hier welke 11 voedingsmiddelen je nooit aan je hond moet voeren. Nummer 7 had ik zelf nooit verwacht!

1. Chocolade


De meeste mensen weten dit wel maar we zeggen het nog maar een keer voor de zekerheid, geef je hond nooit chocolade! Hier zit namelijk de stof theobromine in. Dit stofje heeft vervelende gevolgen voor je hond. Het zorgt namelijk voor een snellere en onregelmatige hartslag.. Dit kan in het ergste geval zelfs leiden tot een hartstilstand.

Hoe meer cacao, hoe meer theobromine. Pure chocolade is daarom al helemaal gevaarlijk. De hoeveelheid chocolade die gevaarlijk is voor je hond is afhankelijk van het gewicht van je hond. Symptomen van een theobromine vergiftigen zijn braken, diaree, koorts en onrustig gedrag. Denk je dat je hond chocolade heeft gegeten? Ga dan altijd even langs de dierenarts!

Lees snel verder op de volgende pagina.