Zilvervisjes bestrijden én voorkomen: zo doe je dat!

Goede hygiëne is niet genoeg om van zilvervisjes af te komen. Dit komt omdat zilvervisjes vaak tussen de muren, in isolatiemateriaal, boeken en op andere beschermde plaatsen zitten.

Wie af en toe een zilvervisje ziet, hoeft ze niet te bestrijden, omdat de beestjes geen schade veroorzaken. Zilvervisjes kunnen wel gelokt worden met een halve aardappel in een open plastic zakje. De beestjes komen dan af op het aardappelzetmeel en kunnen dit niet weerstaan. Je kan ze ook lokken met gipspoeder. Hier zijn te ook dol op.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Hoe voorkom je dat je zilvervisjes in je huis krijgt? Zorg voor een goede ventilatie, vooral in vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken. Het is belangrijk dat de luchtvochtigheid in huis niet te hoog is. Door de luchtvochtigheid omlaag te brengen, bijvoorbeeld door ventilatie en vochtvreters te gebruiken, wordt een woning minder aantrekkelijk voor ze. Zilvervisjes verstoppen zich daarnaast graag in kieren en gaten. Wanneer alles goed is dichtgekit maken de zilvervisjes geen kans en blijft je huis zilvervis vrij.

Vergeet deze handige tip niet te delen met je vrienden op Facebook.


Volgende ❯